Bussemaker: ‘Meer aandacht voorkomen discriminatie LHBT’s in lerarenopleiding’

De lerarenopleidingen moeten meer aandacht besteden aan discriminatie van LHBT’s: het voorkomen van discriminatie en de houding van veel jongeren ten opzichte van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Dat zei minister Jet Bussemaker afgelopen zondag tijdens de uitreiking van de LHBT-Innovatieprijs die de lesmethode Gelijk=Gelijk in ontvangst mocht nemen.

‘Het is belangrijk dat zowel leerlingen als leraren zich veiligen gerespecteerd voelen op hun school, ongeacht hun afkomst, seksuele voorkeur of religie’, aldus de minister. Dat kan in haar ogen alleen als de scholen er continue aandacht aan schenken.

Lees ook:International Day of Silence: dag tegen pesten op school
Lees ook:Aandacht voor homojongeren bij Lieve Paul
Lees ook:Scholen mogen homo’s weigeren
Lees ook:Lesob’s niet welkom op eindexamenfeest
Lees ook:Nationale WC-Actie voor ‘genderneutrale’ toiletten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>