Bussemaker praat met gemeenten over homo-emancipatie

Minister Bussemaker van Emancipatie gaat praten met de gemeenten over homo-emancipatie. De komende twee jaar gaan 327 gemeenten zich extra inspannen om sociale acceptatie van LHBT’s te vergroten. Ze trekken er geld voor uit en zetten zich in om kleinere gemeenten in de regio over hun aanpak te informeren.  De gemeenten zullen goede voorbeelden delen met elkaar.

Ook wordt van de gemeenten beleid verwacht op het gebied van veiligheid, pesten en weerbaarheid voor hun roze inwoners. Dat spraken de gemeenten vrijdag, Coming Out Dag 2014, af met de minister. ‘In de gemeenten moet het gebeuren’, aldus Bussemaker. LHBT’s moeten zich ‘daar net als ieder ander, veilig kunnen voelen.’

Lees ook:Movisie en de Regenboogsteden
Lees ook:Drenthe eerste ‘Regenboogprovincie’ van Nederland
Lees ook:Bussemaker verlengt programma Regenbooggemeenten tot eind 2017
Lees ook:Estafette van regenboogvlaggen op Coming Out Dag
Lees ook:Drenthe telt steeds meer ‘regenboogsteden’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>