Protestdemonstratie To Russia with Love

IMG_20160502_143424In het kader van het Nederland-Ruslandjaar vindt zondag 25 augustus op het Amsterdamse Museumplein Constellation of Russia plaats, een gratis evenement met Russische muziek, dans en ballet. Organisator is het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Rusland wil ons ‘de schoonheid van de Russische cultuur en diversiteit laten meebeleven’. COC Nederland en Pride Unlimited vroegen de burgemeester de vergunning voor het feest in te trekken. Omdat hij daar niet voor voelt, organiseren zij een tegengeluid: de protestdemonstratie To Russia with Love. Diversiteit vieren: dat is iets dat roze Russen op dit moment niet kunnen, maar wij kunnen van ons laten horen en ons laten zien tijden een ludiek protest, vanaf 18.00 uur op het Museumplein.

Het programma krijgt vorm: de burgemeester komt spreken, Mathilde Santing, Dolly Bellefleur en Maarten Koningsberger treden op en Marc Beaugendre van Introdans danst De Stervende Zwaan. Organisaties als het Aids Fonds, Amnesty International, Free Preess Unlimited en United Against Racism steunen het protest. Na de protestdemonstratie kunnen wij ‘op gepaste wijze’ Constellation of Russia bijwonen: het is NIET de bedoeling dat we dat evenement gaan verstoren: dat zou negatief uitwerken voor LHBT’s in Rusland en dat is precies het tegenovergestelde van wat wij willen, aldus de organisatie.  Verdere informatie is te vinden op Facebook. Aanmelden hoeft niet: het is belangrijk dat je komt, meldt de organisatie.

Lees ook:Protest tegen Russische antihomowetten op Museumplein
Lees ook:COC: burgemeester moet vergunning Russich galaconcert intrekken
Lees ook:To Russia with Love – een protestdemonstratie om trots op te zijn
Lees ook:Protest Toneelgroep Amsterdam tegen anti-homowet Rusland
Lees ook:Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>