Cohen hangt homovlag halfstok als Poetin komt

Job Cohen is van plan de regenboogvlag halfstok te hangen, als de Russische president Poetin naar Nederland op bezoek komt. De  oud-burgemeester van Amsterdam en ex-politicus (PvdA) wil hiermee op zijn manier protesteren tegen de manier waarop in Rusland met homorechten wordt omgesprongen. Poetin komt op 8 april in ons land, op uitnodiging van de koningin. Het COC voert die dag een demonstratie tegen de Russische anti-homowet die ‘homopropaganda’ moet verbieden en roept demonstranten op zich te kleden in een van de kleuren van de regenboog.

De protestorganisatie Gay Message4Russia roept op om op 7 en 8 april de vlag halfstok te hangen als protest tegen het onderdrukken van roze Russen. Cohen hangt de vlag op 7 april halfstok bij een homocafé in Amsterdam en hoopt dat andere politici zijn voorbeeld zullen volgen. Volgens Cohen worden de mensenrechten in Rusland ‘met voeten getreden’ en wil daarom een ludiek signaal afgeven aan Poetin: ‘Ik heb in Nederland de eerste homohuwelijken gesloten (1 april 2001, red) en ik ben blij dat het daarna in veel landen gemeengoed is geworden. Maar in Rusland lijkt eerder sprake van eentegenbeweging.’

Lees ook:Protest tegen Poetin in Amsterdam
Lees ook:In heel Amsterdam wapperen regenboogvlaggen tegen Poetin
Lees ook:Ook Duitsers protesteren tegen Poetin
Lees ook:Droomboek voor Rusland
Lees ook:Poetin ‘is bevriend met homo’s’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>