COC: burgemeester moet vergunning Russich galaconcert intrekken

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar vindt op 25 augustus op het Amsterdamse Museumplein een Russisch galaconcert plaats: Constellation of Russia, een gratis evenement met Russische muziek, dans en ballet. Organisator is hetRussische ministerie van Buitenlandse Zaken. Met dit festijn wil de Russische overheid het Nederlandse publiek de schoonheid van de Russische cultuur en diversiteit laten meebeleven.  COC Nederland en Pride Unlimited willen dat de burgemeester van Amsterdam de vergunning voor het feest intrekt.

‘Diezelfde Russische overheid laat weinig schoonheid en diversiteit zien in de strijd tegen seksuele diversiteit, stelt voorzitter Frank van Dalen van Pride United: ‘Homo’s worden tot de dood toe gemarteld. Zolang de staat homoseksuelen criminaliseert en marginaliseert, hoort zo’n evenement niet in Amsterdam thuis.’

Lees ook:Protest tegen Russische antihomowetten op Museumplein
Lees ook:Protestdemonstratie To Russia with Love
Lees ook:Aids Fonds sluit zich aan bij manifestatie tegen Russisch galaconcert
Lees ook:ProGay wil Roze Kerst in Amsterdam
Lees ook:Foto’s gezocht voor Pride Photo Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>