Nederlandse ‘homopropagandisten’ opgepakt in Rusland

Vandaag, op de dag waar tienduizenden mensen feestvieren tijdens Roze Maandag in Tilburg – moeten vier Nederlanders in Rusland voor de rechter verschijnen op verdenking van het verspreiden van ‘homopropaganda’. GroenLinks raadslid Kris van der Veen uit Groningen was met de anderen aangehouden, nadat ze op een mensenrechtenfestival in Moermansk (dat een stedenband heeft met Groningen) bezoekers hadden geïnterviewd voor een documentaire over homorechten.

Ondanks het besloten karakter van het festival drong de politie er binnen en pakte zowel Russische als Nederlandse activisten op. De Russen mochten na vier uur naar huis, maar de Nederlanders werden acht uur ondervraagd, omdat op de opgenomen filmbeelden een jongen van 17 jaar te zien was. De jongen had zelf contact gezocht om over zijn geaardheid te vertellen en voelde zich dan ook geen slachtoffer van de ‘homopropaganda’. Omdat ze 17-jarige vragen stelden over homoseksualiteit, werden ze aangehouden. Homopropaganda aan minderjarigen is sinds kort bij wet verboden in Rusland. Volgens de laatste berichten ‘heeft de rechter geen vervolging ingesteld’.

Lees ook:IKEA stopt in Rusland met magazine ‘Live’ vanwege ‘homopropaganda’
Lees ook:Rotterdam: huisarrest voor meisjes die lesbisch stel mishandelden
Lees ook:Galerie MooiMan Groningen: ‘Homopropaganda Inner Light’ van Demir Demirov
Lees ook:‘Homokunst’ uit Rusland toch naar Haarlemse Roze kunstlijn
Lees ook:Anouk ontkent aanmelding Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>