IKEA stopt in Rusland met magazine ‘Live’ vanwege ‘homopropaganda’

IKEA stopt in Rusland met het uitgeven van het online magazine ‘Live’. Dat blijkt uit een persbericht dat de firma vrijdag plaatste op de plek waar tot nu toe het tijdschrift te zien was. in In het blad prijken soms ook homostellen: dat valt volgens Rusland onder ‘homopropaganda’ en dat is daar sinds 2013 verboden. Tere kinderzieltjes kunnen het blad immers ook doorbladeren.

IKEA heeft uit zichzelf besloten het blad uit Rusland terug te trekken. ’Live’ wordt in 25 landen over de hele wereld uitgegeven, maar de verhalen zijn overal gelijk: mensen vertellen over de inrichting van hun huis, uiteraard met spullen van de Zweedse meubelgigant. Als een stel van hetzelfde geslacht over hun inrichting praat, kan dat in Rusland worden gezien als ‘homopropaganda’. Tja, de roze strijd is nog niet gestreden …

Lees ook:IKEA zwicht voor homofobe Russen
Lees ook:(B) IKEA Kerstbrunch in Duiven
Lees ook:Nederlandse ‘homopropagandisten’ opgepakt in Rusland
Lees ook:D66: Nederland moet weer leiden in homorechten
Lees ook:Vijfde editie Pride Photo Award begint met een knal: 3.800 foto’s ingediend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>