Recreatieschap Spaarnwoude gedoogt cruisegebied

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Nadat recreatieschap Spaarnwoude jarenlang de homo-ontmoetingsplaats gedoogde in het Noorderbos en op de parkeerplaats rondom het naaktrecreatieterrein, probeert het recreatieschap sinds 2007 de overlast van de cruisende mannen tegen te gaan. Dat is verleden tijd: Spaarnwoude keert terug naar haar oude gedoogbeleid. Na klachten van Stichting Platform Keelbos over de werkwijze van boswachters  bekeek de Nationale Ombudsman Brenninkmeijer de zaak.

 

Het recreatieschap Spaarnwoude liet in het verleden regelmatig weten dat zich te houden aan de ‘normale opsporingsmethode’, maar daar denkt de Nationale Ombudsman anders over, omdat het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer met name door boswachters onvoldoende wordt gerespecteerd. Zij gingen in het verleden veel te ver met de handhaving en vooral opsporing. Zonder directe aanleiding vroegen ze cruisende heren naar hun identiteitsbewijs en noteerden kentekens van auto’s. Hiervoor ontbreekt de wettelijke basis en bovendien is onvoldoende gebleken dat dit voor de boswachters noodzakelijk is voor de uitvoering van hun taak.

 

Het recreatieschap Spaarnwoude heeft inmiddels deze aanbevelingen overgenomen in het huidige beleid van de boswachters en loopt nu de pas met de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman. In Spaarnwoude zullen mannen die (seksueel) contact met elkaar zoeken in de toekomst niet meer zonder meer gevraagd worden naar hun identiteitsbewijs, of kentekens worden genoteerd van de auto’s van mannen die zich ophouden in de nabijheid van homo-ontmoetingsplaats Spaarnwoude, in de buurt van het Noord-Hollandse Velsen.

 

Lees ook:Hoofdagent chanteerde homo’s
Lees ook:Homo-organisatie wil procedure tegen Sittard-Geleen
Lees ook:Moeten homo’s openlijk over cruisen praten? Onzin!
Lees ook:Burgemeester pikt homorazzia niet
Lees ook:Man vastgebonden aan boom op cruisingplek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>