Homofobe politici Italië geout

Vandaag zijn de eerste tien namen bekendgemaakt van Italiaanse politici die homoseksueel zijn, niet uit de kast komen, maar wèl tegen een wet stemden die homofobie moet tegengaan. Het zijn stuk voor stuk leden van centrumrechtse partijen die de regering Berlusconi vormen. Oveignes staat de premier zelf ook niet bepaald bekend als voorstander van homorechten. Aurelio Mancuso (zie foto), de voorzitter van Equalitiy Italia, kondigde de actie eerder deze week aan. Hij zei erbij niet tot de initiatiefnemers te horen, wellicht ‘om aanklachten wegens smaad voor te zijn’, vermoedt journaliste Andrea Vreede in haar weblog bij de NOS.

 

Mancuso wil met zijn actie parlementsleden aan de schandpaal nagelen, die in zijn ogen een dubbelrol spelen en zei over honderd namen te beschikken van Italianen uit de wereld van de politiek, de showbusiness, de sport en de kerk. Arcigay, de Intaniaanse variant van het COC, distantieert zich van de actie en noemde het eerder al ‘een vulgaire moddercampagne die de privacy schendt’. Outing is het zonder toestemming van de persoon in kwestie bekendmaken van iemands geaardheid.

Lees ook:Italië out homo én homofobe politici
Lees ook:Italië: bloggen min of meer verbieden
Lees ook:Robinson was niet op tv te zien
Lees ook:Mooie liederen van nog mooiere jongen
Lees ook:Politie-inval in homodisco Cockring

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>