Italië out homo én homofobe politici

Vrijdag 23 september worden in Italië de eerste tien homoseksuele én homofobe politici ge-out op de website listaouting. Aruelio Mancuso, voorzitter van de homobeweging Equality Italia (zie foto), heeft de actie aangekondigd. Hij wil Italiaanse parlementsleden aan de schandpaal nagelen die in zijn ogen een dubbelspel spelen: homoseksueel zijn en tóch tegen een wet stemden die homofobie moet tegengaan.

 

De organisatie zou over honderd andere namen beschikken van Italianen uit de politiek, showbusiness, sport en de religieuze hoek. Die zouden later ook op het web komen te staan. De Italiaanse variant van het COC, Arcigay, is not amused en distantieert zich van de onvrijwillige outing en noemt het ‘een vulgaire moddercampagne die de privacy schendt’. Mancuso liet weten dat hij de creatief vader van de actie is, maar dat de website buiten hem om anoniem wordt beheerd.

Lees ook:Homofobe politici Italië geout
Lees ook:Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet
Lees ook:Homo’s: hou je in en gedraag je
Lees ook:Burgemeester Venetië houdt Gay Pride tegen
Lees ook:‘Luca era gay’ bezingt ‘bekeerde’ homo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>