Burgemeester Venetië houdt Gay Pride tegen

@Erik Feenstra

De centrumrechtse Burgemeester Luigi Brugnaro van Venetië is mordicus tegen een Gay Pride in zijn stad: ‘Zolang ik het voor het zeggen heb, komt er in Venetië geen Gay Pride’, zei hij tegen de Italiaanse krant La Repubblica. ‘Laat ze dat maar in Milaan doen of voor hun eigen huis.’ De Italiaanse LHBT-organisatie Arcigay organiseert ieder jaar Gay Prides in heel Italië en was vorig jaar in de Dogenstad.

‘Venetië is niet zijn stad’, zei een vertegenwoordiger van Arcigay. ‘Op dit moment is hij aan de macht, maar dat zal niet lang duren als je kijkt hoe maf hij zich gedraagt. Onlangs lag de burgemeester publiekelijk met de Britse zanger Elton John in de clinch, omdat hij schoolboeken verbood waarin homostellen werden afgebeeld.

Lees ook:Ook homo’s Rome sceptisch over burgemeester
Lees ook:Homo’s: hou je in en gedraag je
Lees ook:Tietenbrug Venetië om homo’s om te turnen
Lees ook:Burgemeester Rome overtreedt wet met 16 homohuwelijken
Lees ook:Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>