Sport tijdens Amsterdam Gay Pride

Tijdens de Amsterdam Gay Pride zijn tot en met zondag 7 augustus een aantal sportevenementen gepland. Woensdagmiddag  3 augustus is er een Yogales in de binnentuin van de Hermitage (bij slecht weer binnen). Donderdagavond is er Gay & Lesbian Bridge in S&O Pontania, Roomtuintjes 233 (toegang 17,50). Vrijdag organiseert roeivereniging Willem III een roeitocht door de grachten, met  afsluitende barbecue; Jan Vroegopsingel 8.

 

Tenniscentrum Amstelpark in het Amsterdamse Bos (Koenenkade) biedt van 16.00 tot 21.00 uur een roze tennistoernooi, met als titel (een mond vol) Smashing Pink Gay Pride Tennis Toss. Het Oosterpark is vrijdagavond het domein van een sportieve roze picknick met: roze volleybal met Netzo Amsterdam, een zelfverdedigingcursus van Sportsworld en gay rubgy met The Amsterdam Lowlanders. De toegang is vrij en deelname aan sporten is niet verplicht, maar eten, drinken en een kleedje om op te zitten moeten deelnemers zelf meenemen.

 

Dutch Gay and Lesbian Athletics organiseren vanaf Sporthal Zeeburg de Pride Run, een recreatie- en prestatieloop over 5 of 10 kilometer of een halve marathon. Wie van dansen houdt, kan vrijdagavond zijn of haar hart ophalen tijdens gratis workshops Argentijnse Tango en Cha Cha bij Westerwijk, Admiraal de Ruijterweg 148, met aansluitend vrij dansen. Motorduivelinnen sluiten zondag het sportieve deel van de Pride af met de Dykes on Bikes Motor Cycle Tour: start is om 10.30 uur bij de FEBO op het Stadionplein en eindigt rond 15.00 uur bij de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Lees ook:Gay & Lesbian Films Summer Tour 2010
Lees ook:Gay & Lesbian Film Marathon in Rialto
Lees ook:Gay & Lesbian Film Marathon in Amsterdam
Lees ook:Gay & Lesbian Summer Festival
Lees ook:Pride Amsterdam: sportdag op vrijdag 5 augustus

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>