Rode kaart voor homofobe FIFA

IMG_20160525_151149Het Wereldkampioenschap (WK) Vrouwenvoetbal is nog niet begonnen, of de regels zijn nu al gebroken. De afgelopen twee jaar heeft de Nigeriaanse Voetbalbond een heksenjacht gehouden binnen het nationale vrouwenteam, met als doel dames lesbo’s uit het team van Nigeria te weren. Teamcoach Eucharia Uche zei in de New York Times dat ze ‘het grote probleem’ van lesbo’s had opgelost.

 

Als ze dames verdenkt van anders-zijn, weert ze hen uit het Nigeriaanse team: ‘niet omdat ze slecht spelen, maar omdat ze lesbisch zijn.’  De top van FIFA staat erop voor mordicus tegen discriminatie te zijn. Nu Nigeria op de openingsdag van het WK aantreedt, is he thoogste tijd dat de Nigeriaanse coach de rode kaart krijgen. De FIFA moet de nodige stappen zetten om homofobie in het topvoetbal te stoppen. Dat vindt All Out, de internationale organisatie die strijdt tegen homofobie en oproept een petitie te onderteken. Eerder organiseerde All Out met succes een handtekeningenactie om een antihomo wet in Oeganda tegen te houden. Het WK vrouwenvoetbal vindt plaats in Duitsland en begint zondag 26 juni met Duistland tegen Canada en Nigeria tegen Frankrijk.

Lees ook:Lesbisch koppel veroordeeld door sharia in Nigeria
Lees ook:Homogroepen niet blij met WK voetbal in Rusland en Quatar
Lees ook:Zeven homo’s gearresteerd in Nigeria
Lees ook:FIFA roept Mexico op matje na homofobe spreekkoren
Lees ook:In Nigeria bestaan geen homo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>