In Nigeria bestaan geen homo’s

In Nigeria leven geen homo’s en lesbo’s. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken van Nigeria, Ojo Maduko, beweerd op een mensenrechtenbijeenkomst in Genève. ‘We hebben uitgebreid onderzoek verricht, maar we hebben in ons land geen enkele groep gevonden, die bijeenkomt onder de paraplu van een homo, lesbo -of transgendergroep. Dus hoeven wij ons niet bezig te houden met mensenrechten voor homo’s en lesbo’s.’ Officieel meldt het land in haar rapport aan de Verenigde Naties: ‘Seksuele minderheden zijn in Nigeria onzichtbaar en er zijn geen officieel geregistreerde verenigingen van homo’s en lesbo’s.’ Vorige maand nam het parlement van Nigeria een motie aan die het burgerlijk huwelijk uitsluitend voor een man met een vrouw reserveert.

‘Net als in iedere andere democratie is het alle burgers toegestaan bestaande wetten te proberen te veranderen. Maar dan moeten zij wel naar buiten komen en lobbyen om hun wens tot verandering te verwezenlijken,’ aldus de minister. Het is maar de vraag of homo’s en lesbo’s in Nigeria überhaupt naar buiten dúrven te komen.  Het noorden van het land is streng islamitisch: daar heerst de sharia wetgeving. Het netwerk van Jonge Humanisten in Nigeria heeft Madueke ervan beschuldigd ‘de waarheid naar eigen hand te zetten, om te verhullen dat de regering van Nigeria mensenrechten wel degelijk schendt.’ De humanisten vertelden dat Dare Odumade van de Alliance Rights Nigeria in 2003 een nationale homoconferentie in Nigeria organiseerde, waar ruim honderd Nigerianen aan deelnamen.

Lees ook:Parlement Nigeria neemt strenge anti-homowet aan
Lees ook:Nigeria pakt 53 vermeende homomannen op
Lees ook:Roze Netwerk Justitie een feit
Lees ook:Nigeria: 21 studenten opgepakt voor homoseksualiteit
Lees ook:Nigeria neemt anti-homowet aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>