Zeven homo’s gearresteerd in Nigeria

In Nigeria zijn zeven mannen gearresteerd, omdat ze de anti-homowetten van het land hebben overtreden. De ouders van een van de verdachten hadden hun eigen kind bij de politie aangegeven. Ze kregen informatie van hem los die leidde naar de anderen, allen tussen de 18 en 25 jaar oud. De politiecommandant noemde de mannen ‘barbaars, beestachtig en smerig’.

In juli veroordeelden de Verenigde Naties het Nigeriaanse parlement voor het aannemen van een wet die samenlevende koppels van hetzelfde geslacht zwaarder bestraft. Het was al strafbaar, maar met deze wet kunnen aangeklaagden tot 14 jaar achter de tralies verdwijnen. Het Nigeriaanse Huis van Afgevaardigden keurde de wet in mei al goed. Tot nu toe heeft president Goodluck Jonathan de wet nog niet ondertekend.

Lees ook:Canada cancelt staatsbezoek Nigeria vanwege anti-homowet
Lees ook:Homo’s en lesbiennes kunen nu ook trouwen in Groenland
Lees ook:Finse homo’s kunnen eerdaags eindelijk ook trouwen
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Homohuwelijk in Slowakije grondwettelijk verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>