Minister laat homoleerlingen in de kou staan

COC Nederland is boos op minister van Bijsterveldt (OCW, emancipatie), die vandaag aan de Tweede Kamer liet weten dat ze weigert om voorlichting over homoseksualiteit en transgenders op school verplicht te stellen. Het COC voert een internetpetitie voor verplichte voorlichting. ‘De minister laat homoseksuele en transgender leerlingen in de kou staan’, stelt woordvoerder Philip Tijsma van de belangenorganisatie.

 

‘De school is geen veilige plek voor homo’s en transgenders’, vervolgt Tijsma. ‘Schelden en pesten zijn schering en inslag en suïcidecijfers liggen vele malen hoger dan bij heterojongeren. Bijna alle homojongeren willen dat er meer voorlichting komt. De minister negeert die wens.’ Tijdens het overleg in de Kamer stelde Van Bijsterveldt onder meer dat voorlichting over homoseksualiteit op christelijke scholen van ‘bepaalde denominaties’ gevoelig ligt. Volgens de minister hebben scholen ook nu al ruimte om voorlichting te geven.

 

‘Toch krijgt tweederde van leerlingen nooit voorlichting’, stelt COC-woordvoerder Tijsma. ‘Een stok achter de deur is dus onontbeerlijk, juist op scholen waar het onderwerp gevoelig ligt. Ik roep iedereen dan ook op onze petitie voor verplichte voorlichting te tekenen.’ De minister botste tijdens het overleg met een ruime Kamermeerderheid van D66, VVD, PvdA en SP, die nog altijd wil dat zij voorlichting verplicht stelt. De PVV, eerder voorstander, liet vandaag weten haar standpunt te hebben herzien. ‘Verbijsterend,’ volgens het COC. ‘Uit onderzoek blijkt dat gebrek aan voorlichting op school een voedingsbodem vormt voor homofoob geweld. Toch vindt PVV blijkbaar dat scholen dit onderwerp mogen negeren.’ De Tweede Kamer debatteert op 8 juni verder over voorlichting over homoseksualiteit.

Lees ook:Vertraging voorlichting homoseksualiteit onacceptabel
Lees ook:COC wil snel homovoorlichting
Lees ook:COC start petitite voor voorlichting op elke school
Lees ook:Verplichte voorlichting overwinning homojongeren
Lees ook:D-Day voor voorlichting en weigerambtenaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>