Gay Games Keulen barsten los

IMG_20160515_181615Vandaag basten de Gay Games van Keulen los: van zaterdag 31 juli tot en met zaterdag 7 augustus kleurt de Rijnstad roze voor de Gay Games VIII. Zo’n tienduizend deelnemers uit 70 landen komen strijden in 35 sporten of optreden in vijf culturele evenementen. De sporten staan open voor atleten van alle leeftijden en alle niveaus. Vandaag, zaterdag 31 juli 2010, vindt de officiële openingsceremonie plaats in het RheinEnergie Stadion. Op de Neumarkt en de Rudolphplatz zijn Gay Games Villages ingericht die fungeren als meeting points voor deelnemers en bezoekers. Op de Neumarkt staat ook een speciale chill-out place voor vrouwen:  WomenPlace. Naast sport zijn er allerlei feesten en culturele evenementen en uiteraard laat de homohoreca van Keulen ook van zich horen. Een greep uit het aanbod:

 

Zaterdag 31/7: International Rainbow Memorial Run in het Rheinpark. Officiële openingsceremonie in het RheinEnergy Stadion. Opening Party ‘Be part of it’ in Lanxess Arena .

Zondag 1/8: ’s middags openluchtconcerten in de binnenstad, met de finale in de Village op de Rudolfplatz. Gay Games Charity Night in Gloria. 1, 2 en 6/8: Koorconcerten in het Comedia Theater.

Maandag 2/8: Chearleading (showdansen) op de Village Bühne op de Neumarkt.

2-6/8 is de Gloria het domein voor de dames: ‘Clubbing for Women’.

Dinsdag 3/8: Openluchtconcerten in de voetgangerszone in de binnenstad, finale in de Village op de Rudolfplatz.

Woensdag 4/8: Voetbal Celebration op de Playa in Keulen tegenover de Jahn Wiese. Black Party ‘Under New Skies’ in de Wolkenburg.

Donderdag 5/8: Butch & Bear Party in Bogen 2. Galaconcert in de Hochschule für Musik. Sailors Party in Roermond (als afsluiting van de zeilwedstrijden op de Maasplassen).

Vrijdag 6/8: Vrouwenfeest ‘Triumph’ in Bürgerhaus Stollwerck. Galabal ‘Unity’ in het Maritim Hotel. Riviertocht op de MS Drachenfels met party ‘Where the World Meets’. Pink Flamingo in het stadionbad in sportpark Müngelsdorf, traditioneel de afsluiting van de zwemwedstrijden.

Zaterdag 7/8: Closing ceremony in Tanzbrunnen. White Party ‘Friendship’ in het Staatenhaus. ‘Clubbing For All’ in Gloria.

Lees ook:Countdown voor opening Gay Games Keulen
Lees ook:Gay Games Keulen stevenen af op succes
Lees ook:Stukje Gay Games Keulen 2010 vindt in Nederland plaats
Lees ook:Gay Games Keulen – de sporten
Lees ook:ColognePride 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>