False Kings of Bodybuilding

Spierballen zijn niet te versmaden, maar sommige bodybuilders kunnen overdrijven. Of niet meer van ophouden weten en zich laten volspuiten met allerlei troep om de spiermassa sneller te laten ‘groeien’. Of het resultaat fraai is? Het filmpje ‘Victims of Synthol or False Kings of Bodybuilding’ geeft een aardige inkijk hoe heren (en dames) zich laten oppimpen, lees: opspuiten met Synthol (klik hier voor het filmpje). Synthol is een preparaat op oliebasis dat rechtstreeks in de spieren wordt gespoten om ze in één klap fors te laten groeien.

 

De effecten zijn puur cosmetisch: er is geen échte toename van de gespierde prestaties. Artsen waarschuwen dat het goedje gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn. Als een spuit in een van de grote bloedvaten terechtkomt, kan dat embolie veroorzaken: verstopping van de bloedvaten. Dat kan op haar beurt leiden tot hartaanvallen, beroertes en schade aan de hersenen. Een Joegoslavische bodybuilder stierf er bijna aan. Het duurt wat langer om hetzelfde effect te krijgen, maar veiliger is het zeker: gewoon trainen om die spierballen te vergroten, maar de spuiten achterwege laten.

Lees ook:COC wil dat Jehova’s Getuigen anti-LHBTI filmpje verwijderen
Lees ook:Trump president: kon Annie M.G. Schmidt vooruitzien?
Lees ook:Emmy Award voor lesbienne in Orange is the New Black
Lees ook:ARC Amsterdam Lowlanders bereiken halve finale tijdens WK Gay rugby Bingham Cup in VS
Lees ook:Eindhovenaar verkozen tot Men Universe 2015

1 Reacties // Reageer

One thought on “False Kings of Bodybuilding

  1. Bas

    Zoals wel vaker kan een buitenstaander (met gebrek aan specifieke kennis) het niet laten zijn subjectieve kijk op bodybuilding te etaleren. Voor de duidelijkheid 2 keiharde feiten: feit 1. het overgrote deel van de bodybuilders gebruikt geen Synthol aangezien het grote doch “softe” spieren opleverd. Sterker nog, dergelijke gebruikers worden met de nek aangekeken in het BB-wereldje. feit 2. Je kunt clean trainen tot je een ons weegt, maar het resultaat van een hard-trainende bodybuilder die kuurt (anabolen, groeihormoon, insuline, etc) zal hij/zij in de verste verte niet benaderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>