COC wil dat Jehova’s Getuigen anti-LHBTI filmpje verwijderen

@Erik Feenstra

COC Nederland heeft de Jehova’s Getuigen opgeroepen om een anti-LHBTI filmpje en een werkblad voor kinderen van haar website te verwijderen en wil een gesprek met de groep. Vorig jaar stond er op de site ook een LHBTI-vijandig filmpje, dat toen specifiek op kinderen gericht was. Ook toen vroeg het COC het filmpje te verwijderen en om een gesprek, maar de Jehova’s weigerden dat.

In deel 2 van de videoserie ‘Denk aan de vrouw van Lot’ uit een vader zich afkeurend over twee lesbische moeders: ‘Hier gaat Anna dus mee om’.  In het werkblad voor kinderen wordt homoseksualiteit vergeleken met een ‘neiging tot woede’. Het COC werd de laatste tijd foor meerdere roze christelijken benaderd die zich door het filmpje gekwetst voelen.

Lees ook:Jehova’s Getuigen Nederland wil niet met COC praten
Lees ook:Kritiek alom op anti-homo kinderfilmpje Jehovah’s Getuigen
Lees ook:Totaal geen kindermisbruik bij lesbische ouderschap
Lees ook:Eerste duomoeders erkennen kind in gemeentehuis
Lees ook:Kleuterleidster klaagt chef aan die haar ontsloeg omdat ze geen ‘homoverhaaltjes’ wilde voorlezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>