Trump president: kon Annie M.G. Schmidt vooruitzien?

Het scheelt maar één letter: de ‘r’. Annie M.G. Schmidt (1911-1995) beschrijft in haar kinderroman ‘Abeltje’ hoe Tump (zonder ‘r’) zich omhoog weet te werken van dubieuze handelaar in mottenballen (ze zouden ‘een geneeskrachtige werking’ hebben) tot president.

Zie ook: George Orwell’s 1984 actueler dan ooit

Abeltje is een liftboy in warenhuis ‘Knots’ die met zijn lift in Amerika terechtkomt. Jozias Tump reist met hem mee en wordt president, maar ‘zijn’ volk ziet hem al snel niet meer zitten: hij dreigt te worden afgezet en wet nog net op tijd te vluchten met de lift. Wishfull thinking…?

Lees ook:Bar Havana nu alweer gesloten
Lees ook:Huffnagel zwaait Van Aartsen uit: Afscheid Burgemeester in FRITS! op TV West
Lees ook:Lijk gevonden bij homo-ontmoetingsplaats
Lees ook:TF-GAY: ‘homo-vluchten’ tussen IJsland en San Francisco
Lees ook:Roze Oegandezen vrezen anti-homogeweld vanwege belastingverhogingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>