Berlin Respect Games 2008

Op  zaterdag 7 juni vinden in Berlijn de Respect Games plaats in een park in de Berlijnse wijk Prenslauer Berg. Om 10 uur geeft burgemeester Klaus Wowereit het startschot. Teams van verschillende etnische minderheden, sportclubs, scholen, jeugdcentra en  homo -en lesbogroepen strijden met en tegen elkaar. ’s Avonds is er een concert van een Duitse finale winnares (ik vermoed van zoiets als ‘Idols’)  en wordt met z’n allen de EK voetbalwedstrijd Portugal-Turkije bekeken. Zie ook gay pride Dresden.


Deelnemers spelen balsporten als voetbal en vechtsporten, met als hoofdeis: fairplay. Vooroordelen en aanrakingsangsten kunnen door de sportieve ontmoetingen worden afgebouwd: daarop hopen de organisatoren. Daarnaast zijn er de hele dag optredens en workshops theater, boksen, hiphop, streetdance en graffiti.
Een vip-voetbalwedstrijd met bekende Duitsers uit de sport, politiek en cultuur staat ook op het programma. Misschien moet dit initiatief hier ook eens worden uitgeprobeerd? COC Nederland dééd een jaar of wat geleden een voorzichtige poging, met een voetbalwedstrijdje tussen een homoploeg en een allochtonenploeg.

Lees ook:Laatste dag Amsterdam Gay Pride 2011
Lees ook:Transfusion Festival Amsterdam
Lees ook:ProGay krijgt vergunning Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Homo-sporttoernooi Paris International Tournament
Lees ook:Homostudenten Maastricht strikken ‘Youtube hunk’ Nanne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>