Aids Memorial Day 2008


Zaterdag 31 mei vindt in Amsterdam Aids Memorial Day plaats. Dan worden ruim 4500 mensen herdacht, die sinds 1982 zijn overleden aan de gevolgen van aids, maar ook de miljoenen mensen die wereldwijd eraan zijn overleden (2013: klik hier). En die er nog steeds aan overlijden; ook in Nederland, ondanks de medicijnen die beschikbaar zijn. Iedereen kan komen en stilstaan bij deze ziekte en bij gestorven dierbaren. Aids Memorial Day vindt plaats in de Dominicuskerk, Spuistraat 12 in Amsterdam. De deur gaat open om 16 uur, het Memorial begint 17 uur. (bron: Hiv Vereniging Nederland).

 

Er is muziek, er zijn sprekers, dansers en een koor zingt een speciaal gecomponeerd lied. Daarnaast worden een aantal symbolieken uitgevoerd: een rood lint van kaarsen wordt ontstoken, de namen van overledenen klinken door de kerk, er hangen herdenkingskilts en tot slot zingt iedereen ‘The Rose‘ van Bette Midler. Daarna gaat iedereen met een witte ballonnen naar de Torensluis en laat die daar op. Informatie: Servicepunt HIV-vereniging, 020-6892577, dagelijks 14-22 uur (behalve woensdag).

Lees ook:Aids Memorial Day 2011
Lees ook:Aids Memorial Day 2010
Lees ook:Candlelight Memorial volgt Aids Memorial Day op
Lees ook:Aids Memorial Day 2009
Lees ook:Aids Memorial Day ook in Maastricht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Aids Memorial Day 2008

  1. Pingback: The Rose: Song of Aids Memorial Day | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>