Aids Memorial Day ook in Maastricht

Zaterdag 6 juni 2009 is het Aids Memorial Day. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Maastricht vindt de jaarlijkse herdenking plaats. Er wordt verzameld bij het ‘Monument met de vlam’ op de Markt in Maastricht om 14.00 uur. Aansluitend vindt een korte herdenkingsdienst plaats in de kapel in de Boschstraat. Na een korte toespraak worden de namen van de overleden dierbaren voorgelezen; daarna volgt een minuut stilte.

De plechtigheid wordt net als in Amsterdam afgesloten met het lied ‘The Rose‘ van Bette Midler uit de gelijknamige film over Janis Joplin, die is uitgegroeid tot internationale aids hymne. In Maastricht evenwel geen witte ballonnen, die worden opgelaten: iedereen krijgt na het lied een roos die aan het eind van de bijeenkomst bij het altaar wordt achtergelaten. Na afloop kunnen de aanwezigen napraten in een nabijgelegen horecagelegenheid.

Lees ook:Aids Memorial Day 2009
Lees ook:Aids Memorial Day 2010
Lees ook:Aids Memorial Day 2011
Lees ook:The Rose: Song of Aids Memorial Day
Lees ook:Aids Memorial Day 2008

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aids Memorial Day ook in Maastricht

  1. Hans

    Het was een ingetogen en indrukwekkende herdenking.
    Zoals voorgaande jaren geïnitieerd door HIV Vereniging Nederland regio Limburg en “De Vriendenkring” (bijeenkomsten voor HIV-positieven en betrokkenen)

    Met speciale dank aan de inmiddels 80 jaar jonge Suus Jansen Visser, voor haar onaflatende inzet voor hiv-positieven.
    Zij stelt maandelijks haar woonkamer ter beschikking voor de bijeenkomsten en trekt de kar op Aids Memorial Day alsmede Wereld Aids Dag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>