Kerk niet toe aan homorechten

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Op een vergadering van de Afrikaanse Anglicaanse Kerk op 5 oktober in Mauritius weigerden de aartsbisschoppen homoseksualiteit ter sprake te brengen. De voorzitter, aartsbisschop Peter Akinola van Nigeria, is een vervent tegenstander van homorechten. Vorige maand uitte hij kritiek op de Anglicaanse Kerk van Amerika (de zogenaamde Episcopatische Kerk), omdat deze zich niet unaniem verzet tegen homoseksuele kerkvaders en homohuwelijken. In 2003 veroorzaakte de inwijding van Gene Robinson in New Hampshire als allereerste openlijke homoseksuele bisschop binnen de Anglicaanse Kerk veel ophef, maar intussen komt deze Kerk hiervan terug.

Afgelopen woensdag bracht de Joint Steering Committee, een internationaal panel van Anglicaanse kerkvaders en leken, een rapport uit, waarin staat dat de Kerk ‘niet langer homoseksuele bisschoppen zal inwijden en huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht zal inzegenen’. Verder staat erin dat het groeiende aantal conservatieve Amerikanen moet worden gestopt, die nu hun heil zoeken bij bisschoppen buiten de VS.

En Afrika? ‘Ik probeer me niet mee te laten sleuren in een onnodige controverse, wanneer er belangrijkere zaken te bespreken zijn’, zei aartsbisschop Akinola volgens Reuters, ‘Dit is Afrika; we moeten ons bezighouden met problemen die ons Afrikaners aangaan.’ Volgens de Raad van Anglicaanse Provincies in Afrika zijn dat: droogte, overstromingen, de brute onderdrukking van de bevolking in Zimbabwe, het conflict in Darfur en hiv/aids.

www.pinknews.co.uk

Lees ook:Tutu kritisch over fixatie kerk op homo’s
Lees ook:Homobisschop niet welkom op synode
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Kerkscheuring dreigt door homo bisschoppen
Lees ook:Scheuring Amerikaanse tak Anglicaanse kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>