Kerkscheuring dreigt door homo bisschoppen

Homo’s en lesbo’s als geestelijken dreigen de oorzaak te worden van een scheuring binnen de Anglicaanse kerk. Bisschoppen van de Episcopale kerk, de Amerikaanse tak van deze kerk, hebben zich uitgesproken vóór roze geestelijken. Op de Episcopale Algemene Conventie in Californië stemden 99 Anglicaanse bisschoppen voor en 45 tegen een moratorium, dat inwijding van homo’s en lesbo’s drie jaar had moeten tegenhouden. Door deze stemming dreigt er een scheuring binnen de Anglicaanse Kerk.

 

De Aartsbisschop van Canterbury en wereldkerkleider van de Anglicaanse kerk, Rowan Williams, heeft met spijt op de uitkomst gereageerd en zei tegen de algemene synode van de Church of England in York: ‘Het spijt me dat in zo’n groot deel van de kerk in Noord-Amerika onwil bestaat tegen het moratorium.’ De Episcopale homogroep ‘Integrety’ heeft de uitkomst met gejuich ontvangen en het ‘een historische stap vooruit’ genoemd.

De tweespalt over homo bisschoppen begon in 2003, toen de openlijke homoseksuele Gene Robinson in New Hampshire werd gewijd. Dat veroorzaakte een diepe kloof tussen liberalen en conservatieven binnen de kerk. In de afgelopen drie jaar oefende de Anglicaanse gemeenschap druk uit op de Episcopale kerk om het aantal homobisschoppen niet te laten oplopen, om een scheuring binnen de kerk te voorkomen. In die tijd werden geen nieuwe roze bisschoppen gewijd. De Episcopale Kerk zal alleen homo en lesbo bisschoppen met een hechte partnerschaprelatie wijden, maar geen singles.

Lees ook:Scheuring Amerikaanse tak Anglicaanse kerk
Lees ook:Na homo kan vrouw nu ook bisschop worden
Lees ook:Schotse Episcopale Kerk keurt homohuwelijk goed
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Homobisschop preekt met kogelvrij vest aan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kerkscheuring dreigt door homo bisschoppen

  1. Pingback: Anne Hathaway treedt uit kerk na cominig out broer | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>