Gezamenlijk statement Paus en hoofd Russisch Orthodoxe Kerk tegen ‘homohuwelijk’

IMG_20160602_125337Alsof dát nog nieuws zou zijn: de chefs van de Rooms-Katholieke en de Russisch Orthodoxe Kerk betreuren in een gezamenlijk statement ’alle andere vormen dan het traditionele huwelijk’ – zonder expliciet het ‘homohuwelijk’ te noemen. De maar liefst dertig punten tellende verklaring biedt geen verrassingen: beide kerkleiders danken God, benadrukken hun gezamenlijke verleden in het eerste millennium van de christelijke kerk en betreuren de verdeeldheid tussen beide kerken, dat ontstond met het schisma in 1054.

De kerkleiders ontmoetten elkaar op Cuba, een in de ogen van beide kerken ‘belangrijk moment: de banden tussen beiden is weer wat aangehaald.’ Na een scheiding van bijna duizend jaar troffen beide kerkleiders elkaar op de luchthaven van de Cubaanse hoofdstad Havana. De patriarch is op bezoek in Cuba, de paus was op doorreis naar Mexico. Aan de ontmoeting ging tientallen jaren van diplomatiek overleg vooraf. Zoals was te verwachten, heeft het gezin een sleutelrol in het document.

Lees ook:Juryprijs Roze Filmdagen voor ‘Transit Havana’
Lees ook:Verdeeldheid binnen Anglicaanse kerk om ‘homohuwelijk’
Lees ook:Salon Cine Gay Latino: Cuba y la Noche
Lees ook:Nichtje Fidel Castro roept op tot ‘congadans’ tegen homofobie
Lees ook:Homokoppels struikelblok samenwerking kerken in Kampen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>