Homokoppels struikelblok samenwerking kerken in Kampen

In Kampen zou de Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) en de Gereformeerde Kerk (GKv) gezamenlijke kerkdiensten organiseren, maar homokoppels vormen een struikelblok. De NGK accepteert homokoppels als lid en biedt hen toegang tot het avondmaal, de GKv niet. De laatste vindt dat de kerken hierdoor ‘niet hetzelfde fundament hebben voor de erediensten, waardoor kanselruil en gezamenlijk diensten niet wenselijk is.’

De NGK is not amused: beide kerken hadden afgesproken ‘respect te hebben voor elkaars opvattingen, ook al zijn die verschillend.’ Beide kerken spraken in 2011 af een kanselruil in te stellen en gezamenlijke dienste nte houden. Het eerste struikelblok diende zich toen al meteen aan: in de GKv mag een vrouw geen ambt vervullen, in de NGK wel. Een GKv-synode in 2014 hief die blokkade op.

Lees ook:Roze ambtsdragers welkom in Nederlands Gereformeerde Kerk Groningen en Utrecht
Lees ook:Gereformeerde kerken tegen antihomo-geweld
Lees ook:Gezamenlijk statement Paus en hoofd Russisch Orthodoxe Kerk tegen ‘homohuwelijk’
Lees ook:Kerken presenteren verklaring tegen geweld tegen homo’s
Lees ook:Homo’s en intelligent design in Delft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>