Roze ambtsdragers welkom in Nederlands Gereformeerde Kerk Groningen en Utrecht

@Erik Feenstra

Homoseksuele gelovigen kunnen voortaan als diaken (maatschappelijk werk van de kerk) of ouderling (zielenzorg) worden aangesteld in de Nederlands Gereformeerde kerk (NGK) in Groningen en Utrecht, als zij ‘een relatie van liefde en trouw hebben’. Hiermee leggen zij het algemene beleid van de NGK naast zich neer. Vorig jaar bleek de landelijke vergadering hier teveel principiële bezwaren tegen te hebben.

Een speciale commissie binnen de NGK adviseerde dat de roze medemens ook leiding aan een kerkgemeenschap zou kunnen geven. De vergadering vond van niet en liet verdere besluiten over aan plaatselijke gemeenten. In Groningen en Utrecht heeft een minderheid bezwaren tegen het besluit. Beide kerken verwijzen naar ‘hun eigen visie en de lange weg die ze met dit onderwerp gegaan zijn’. Van oudsher zijn de NGK-kerken vrijzinniger dan andere gelovigen in de gereformeerde hoek. Het kerkgenootschap telt circa dertigduizend leden.

Lees ook:Gereformeerde kerken tegen antihomo-geweld
Lees ook:Homokoppels struikelblok samenwerking kerken in Kampen
Lees ook:Protestantse Kerk Nederland wil ‘homohuwelijk’ weer op de agenda
Lees ook:Nieuwe site homo’s in de kerk
Lees ook:Homo’s mogen trouwen in Noorse kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>