Zes homo’s vermoord in sloppenwijk Bagdad

Afgelopen donderdag zijn twee homo’s dood aangetroffen in Sadr City, een sloppenwijk van Bagdad. De politie meldde dat er in maart nog vier lichamen gevonden zijn. De moordpartijen komen na oproepen van imams in hun vrijdaggebed om ‘de verspreiding van homoseksualiteit een halt toe te roepen’. Volgens een woordvoerder van het bestuur van de sloppenwijk hebben stamgenoten de twee gedood om de familie-eer te redden. De politie denkt dat familie de twee heeft vermoord, omdat niemand de lichamen heeft opgevraagd om hen fatsoenlijk te begraven of op een onderzoek heeft aangedrongen. Een anonieme bron van de politie meldde dat er in maart nog vier lichamen van homo’s waren opgegraven in Sadr City. Op hun borsten waren scheldwoorden voor homo’s gekerfd.

 

Homoseksualiteit is in vrijwel het hele Midden-Oosten verboden, maar Irakese homo’s en lesbo’s zijn er eigenlijk pas slechter aan toe sinds de val van Saddam Hoessein. Dat zei de Britse homoactivist Peter Tatchell in februari bij PinkNews.co.uk: ‘De Westerse invasie maakte een eind aan de tirannieke heerschappij van de Ba’ath partij, maar ook een eind aan de seculiere staat. Chaos en wetteloosheid waren het gevolg en het religieuze fundamentalisme vond een voedingsbodem. Met als resultaat homofobe terreur van islamitische snit tegen roze Irakezen.’ Islamitische milities maken de dienst uit: zij hebben het ook gemunt op homo’s. De Irakese veiligheidstroepen zijn niet in staat of bereid ze te beschermen tegen geweld van milities of van hun eigen familieleden. Op homoseksuele handelingen staat in Irak een gevangenisstraf van maximaal zeven jaar.

Lees ook:Irakese homo’s op dodenlijst
Lees ook:Honderden Irakese homo’s gemarteld en vermoord
Lees ook:Britse kok krijgt levenslang voor reeks moorden op homo’s in Londen
Lees ook:Verdachten moord Veenendaalse homo aangehouden
Lees ook:Verdachte aangehouden voor moord in Oosterpark Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zes homo’s vermoord in sloppenwijk Bagdad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>