Irakese homo’s op dodenlijst

De Verenigde Staten vinden dat het rustiger is geworden in Irak, maar homo’s hebben er steeds minder te zoeken. In Sadr City, de sloppenwijk van Bagdad, zijn posters opgehangen met namen van vermoedelijke homo’s en bedreigingen, zoals: ‘Viezeriken, we zullen jullie straffen’ en ‘We nemen jullie te grazen, puppies’. De dodenlijsten zijn ondertekend door de Brigade van de Rechtvaardigen. Degenen die op de lijst staan, zouden zijn ondergedoken.

Eerder deze maand werden drie vermoorde mannen in Sadr City gevonden; op twee lijken kleefde een briefje met ‘viezerik’ erop geschreven. Twee andere jongens van 16 en 18 werden vermoord in een garage aangetroffen en twee andere homo’s werden met gebroken armen en benen op straat gedumpt. Homoseksualiteit is illegaal in de meeste islamitische landen; in Irak bestaat er geen officiële wet tegen, maar geestelijke leiders veroordelen het zwaar. Amnesty International heeft de Irakese president in een brief opgeroepen de moorden en bedreigingen van homo’s te onderzoeken en daaraan een eind te maken.

Lees ook:Zes homo’s vermoord in sloppenwijk Bagdad
Lees ook:Honderden Irakese homo’s gemarteld en vermoord
Lees ook:Orthodoxe Joden slaan homo in elkaar in New York
Lees ook:Homokoppel gemolesteerd door tieners in Londen
Lees ook:Mexico-City: tienduizenden tegenstanders ‘homohuwelijk’ de straat op

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Irakese homo’s op dodenlijst

  1. Pingback: Honderden Irakese homo’s gemarteld en vermoord | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>