Zelfmoord homobrandweerman na 15 jaar getreiter

Dat homo-emancipatie in Europa nog lang een gedane zaak is, blijkt ook nu weer. Na 15 jaar getreiter op het werk had een Britse homobrandweer er genoeg van: op 28 januari dit jaar pleegde hij zelfmoord. Zijn partner stapte naar de rechter. Volgens hem is zijn gestorven vriend 15 jaar lang het mikpunt geweest van spot en discriminatie. Promotie zou aan zijn neus zijn voorbijgegaan en collega’s propten zijn uniform en laarzen vol homoporno, zodat hij onmogelijk snel kon reageren op brandmeldingen. Hij leed aan klinische depressie en ging noodgedwongen na 27 jaar trouwe dienst met vervroegd pensioen. De eerste helft van zijn diensttijd had hij een relatie met een vrouw. De problemen begonnen, nadat hij openlijk uit de kast was gekomen.

 

Zijn partner is ervan overtuigd dat de jarenlange discriminatie tot geestelijke problemen en uiteindelijk zijn dood hebben geleid. Na onderzoek bij de Britse brandweer vorig jaar bleek dat eenderde van de ondervraagden de voorgaande twaalf maanden wel eens met getreiter of erger te maken hebben gehad. Er was ook bewijs van discriminatie op grond van leeftijd, geslacht en ras. De verantwoordelijke onderminister, Sadiq Khan, heeft de brandweerchefs vorige maand opgedragen actie te ondernemen, door deel te nemen aan het Diversity Champions Programme van de Britse homo-organisatie Stonewall: ‘Als we de beste mensen willen aantrekken voor de brandweer, dan moet iedereen weten dat hij of zij welkom is, dat er gelijkheid van kansen bestaat en dat iedereen wordt behandeld met respect en waardigheid,’ aldus Khan.

Lees ook:Meer homofobie dan racisme
Lees ook:IOC wil homo-discriminatie tegengaan
Lees ook:Gezocht: gediscrimineerde getrouwde paren van gelijke geslacht
Lees ook:Bollywood ster in campagne tegen verbod op homoseks in India
Lees ook:Transgenders en de openbare toiletten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>