IOC wil homo-discriminatie tegengaan

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) wil discriminatie van LHBT’s tegengaan. Dat is één van de veertig aanbevelingen van een speciale commissie, die worden behandeld op het 127e IOC-Congres op 8 en 9 december in Monaco.

Aan het zesde beginsel van het Olympisch Handvest moet anti-discriminatie op grond van seksuele voorkeur worden toegevoegd. Op dit moment omvat dit beginsel ‘elke vorm van discriminatie van een land of persoon op grond van ras, religie, politieke voorkeur, geslacht of andere redenen’. Naast het toevoegen van seksuele voorkeur zijn er aanbevelingen om de gelijkheid van seksen te bevorderen en moeten er meer gemixte teams deelnemen.

Lees ook:Obama weigert ondertekening nota tegen discriminatie homo’s
Lees ook:Zeeland en West-Brabant: meer meldingen discriminatie seksuele gerichtheid
Lees ook:Servië neemt antidiscriminatiewet aan
Lees ook:Homo’s ook in antidiscriminatie richtlijn EU
Lees ook:Bussemaker: ‘Meer aandacht voorkomen discriminatie LHBT’s in lerarenopleiding’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>