Lambda Istanbul en Amnesty bij COC Limburg

Voorafgaand aan Pink Istanbul op zaterdag 28 maart 2009 in Paradiso in Amsterdam, bezoekt de Turkse homo-organisatie Lambda Istanbul vrijdag 27 maart 2009 COC Limburg in Maastricht. Zij komen samen met vertegenwoordigers van Amnesty International. COC Nederland en Amnesty steunden samen het proces dat Lambda Istanbul in eigen land voerde om te mogen blijven bestaan. De Hoge Raad van Turkije sprak de organisatie onlangs vrij van vervolging door lokale autoriteiten. Een opsteker voor roze Istanbul, maar er is nog een lange weg te gaan. Vorige week werd voor de tweede keer binnen een jaar een roze activist vermoord.

 

Tijdens de ontmoeting wordt de fim ‘The Other Side of Istanbul’ vertoond van de jonge Duitse cineaste Dündö Kilic. Zij zal zelf ook aanwezig zijn tijdens de bijeenkomst. De film gaat over de Turkse homo-emancipatie en laat zien dat de strijd nog niet gestreden is. Ook in Limburg krijgen homo’s en transseksuelen steeds meer te maken met reacties uit de moslimwereld, hulpvragen en felle reacties. Kunnen Turkse, Nederlandse en Belgische homo’s iets van elkaar leren? Na de film kunnen gasten en bezoekers onder het genot van Turkse en Limburgse hapjes met elkaar hierover van gedachten wisselen. De toegang is gratis; de avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in het Kumulus Theater, Herbenusstraat 89 in Maastricht (bron: persbericht)

Lees ook:Groet-actie COC Limburg voor Lambda Istanbul
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul
Lees ook:Expositie ‘Transgender In Turkije’ bij COC Limburg
Lees ook:COC en Amsterdam bij Istanbul Pride
Lees ook:Lambda Istanbul mag blijven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lambda Istanbul en Amnesty bij COC Limburg

  1. Alex Duizendstra

    Ik ben zelf lid van Amnesty.
    Ik vind dit een zeer goede
    actie van Amnesty.
    Wel jammer dat in een land die bij de EU
    wil komen zo`n actie nodig is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>