COC en Amsterdam bij Istanbul Pride

Op zondag 29 juni vindt de Gay Pride in Istanbul plaats, met een parade door het centrum van de stad. Het is de afsluiting van een week van Pride activiteiten, georganiseerd door Lambda Istanbul, de Turkse homobeweging in die stad. Bij de parade en de persconferentie ervoor zijn ook vertegenwoordigers uit andere landen aanwezig. Uit Nederland komen leden van COC Nederland, Europarlementslid Sophie in ’t Veld en twee Amsterdamse raadsleden, waaronder Emre Unver, die een Turkse achtergrond heeft.

Het zal een steun in de rug zijn voor Lambda, die de laatste tijd onder vuur ligt. De rechter besloot dat de beweging moet worden opgeheven: Lambda zou in strijd zijn met de Turkse zedenwet. De organisatie gaat in hoger beroep. COC Nederland is een belangrijke partner, omdat zij sinds eind 2007 samen met Lambda Istanbul en KAOS GL een project uitvoert dat de positie van homo’s en lesbo’s in Turkije moet verbeteren. KAOS GL is de homobeweging uit Ankara; het project wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gefinancierd. COC en gemeente hopen hiermee stevige druk op de lokale autoriteiten van Istanbul uit te oefenen om de homobeweging te steunen.

Lees ook:Paradiso in Amsterdam in teken van ‘Pink Istanbul’
Lees ook:Politierazzia bij homogroep Istanboel
Lees ook:Lambda Istanbul mag blijven
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul
Lees ook:Turks homoleven als 40 jaar terug bij ons

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>