FBI onderzocht of adjudant van president homo was

De Amerikaanse FBI verdacht één van de naaste medewerkers van president Lyndon B. Johnson ervan dat hij homo was. De Washington Post publiceerde documenten waaruit blijkt dat de FBI chef J. Edgar Hoover met man en macht informatie probeerde in te winnen over het seksleven van invloedrijke Amerikanen. De FBI ging de gangen van Jack Valenti nauwkeurig na, toen hij zijn leidinggevende baan in Houston inruilde voor een post als adjudant van president Johnson. Valenti was in 1962 getrouwd en had drie kinderen. Hij was met Johnson in Dallas, toen deze de eed zwoer na de moord op John F. Kennedy (helemaal links op de foto).

De FBI vond geen bewijs, maar de gegevens, waarop de Washington Post op grond van de wet op openbaarheid beslag wist te leggen, laten zien hoe hardnekkig Hoover jarenlang heeft geprobeerd persoonlijke informatie van vooraanstaande personen te bemachtigen, om er presidenten mee te kunnen bestoken. In Nederland zullen in die jaren ongetwijfeld ook de gangen van menig ‘verdacht’ persoon zijn nagegaan. Mijn vader, een inmiddels overleden beroepsmilitair, riep dat homo’s en communisten voor het leger staatsgevaarlijk waren, omdat ze ‘chantabel’ waren. Ik moest maar ‘met mijn kont in een bank ijs gaan zitten met zijn flauwe fratsen’. Dat beet hij me toe, toen ik uit de kast kwam. Tja, zo ging dat, in de good old sixties. Ik ben kort daarna maar van huis weggelopen: voorgoed.

Lees ook:Nixon had jarenlang homorelatie
Lees ook:Koninginnedagsfeertje in Washington
Lees ook:Homo/lesbostellen welkom op paasfeest Obama
Lees ook:Nieuwe president Filipijnen noemt VS-ambassadeur ‘homo-zoon van een hoer’
Lees ook:Urban Outfitters slaat plank mis met ‘antihomo nazigordijn’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>