Urban Outfitters slaat plank mis met ‘antihomo nazigordijn’

Modeketen Urban Outfitters lijkt zich te hebben verslikt in een gordijn: een lap stof met een dessin dat verdacht veel lijkt op uniformen die gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekampen aanhadden. Homoseksuelen moesten daarbij een roze driehoek dragen, een symbool dat in de jaren ’60/’70 uitgroeide tot soort van geuzenteken.

Het gordijn lijkt daarop: grijs-witte strepen met hier en daar een roze driehoek. De Joodse organisatie Anti-Defamation League wil dat de modeketen de gordijnen uit de collectie haalt, maar volgens de Washington Post zijn de lappen stof al uitverkocht. Urban Outfitters sloeg in het verleden al eens de plank mis met T-shirts met de tekst ‘Iedereen houdt van een joods meisje’ en een shirt met nep-bloedvlekken dat naar een schietpartij op een Amerikaanse universiteit verwees.

Lees ook:Amy Winehouse beledigt homo’s
Lees ook:Zelfverdediging tegen potenrammers
Lees ook:Australië: geen referendum over homohuwelijk, maar peiling per post
Lees ook:FBI onderzocht of adjudant van president homo was
Lees ook:Hi, hi, ho, ho the eurosongfestival has to go.. ho ho

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>