Jamaïcaanse homohater zingt ook in Den Haag

De Tilburgse homo-organisatie Embrace Pink was al tegen het geplande popconcert van (zoals zij hem noemden) ‘de homohater uit Jamaica’, zanger Beenie Man, op 27 augustus in Popcentrum 013 in Tilburg. In Den Haag treedt de rapper op 23 augustus op in popcentrum Paard van Troje. COC Haaglanden en de Haagse VVD maken bezwaar tegen zijn teksten, maar zijn niet voor een verbod van het optreden.

De directie van het Paard zag geen aanleiding om het concert niet door te laten gaan. Hij zou zijn leven hebben verbeterd: vorig jaar ondertekende hij met andere artiesten de Raggae Compassionate Act. Ze beloofden geen haatdragende teksten over homo’s meer te roepen. Embrace Pink denkt dat dit ‘uit commercieel oogpunt is ondertekend.’ Arjen Lakerveld van de VVD Den Haag en COC Haaglanden willen bij het concert aanwezig zijn. Als de rapper over de schreef gaat, doen ze aangifte.

Lees ook:Jamaicaanse homohater in Tilburg Popcentrum
Lees ook:Homohater Beenie Man op Parkpop Den Haag
Lees ook:Sizzla toch niet welkom op Belgische Reggae Geel Festival
Lees ook:Jongerenweekend Embrace Pink
Lees ook:Goede actie homogroep Embrace Pink

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>