Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort

Zaterdag 26 juni 2010 is Roze Zaterdag in Amersfoort. Op de Roze Zaterdag in Tiel werd de stad uitgeroepen tot Roze Stad 2010. Leeuwarden en Haarlem hadden zich ook kandidaat gesteld, maar vielen af. Overigens wilde Haarlem niet één van de koplopersteden worden, die met minister Plasterk een overeenkomst tekenden om de komende jaren te werken aan meer sociale acceptatie van homo’s en lesbo’s. Leeuwarden wel en Amersfoort ook.

 

 

KeiRoze maakte zich hard voor de nominatie van Amersfoort. Volgens de jury heeft de stichting zich uitstekend gepresenteerd. Amersfoort kan hiermee een smet uit haar verleden wegpoetsen. In 1982 vond Roze Zaterdag ook in deze stad plaats, maar dat liep helemaal uit de hand, toen potenrammers insloegen op homo’s en lesbo’s. Het was de geboorte van de zelfverdedigingsclub Tijgertje, die later uitgroeide tot de grootste homosportclub van het land.

Lees ook:Amersfoort wil Roze Zaterdag 2010
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem
Lees ook:Utrecht Roze Stad 2013
Lees ook:Amersfoort heeft eigen jaarlijkse Gay Pride
Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort

  1. Pingback: Roze Zaterdag in 2011 in Groningen | Gay

  2. mike

    elke roze zaterdag in den haag
    was werelds

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>