Amersfoort wil Roze Zaterdag 2010

Amersfoort wil in 2010 Roze Zaterdag binnen haar stadsgrenzen halen. Stichting KeiRoze kwam met het plan voor ‘Amersfoort Roze Stad’. Het college steunt het plan om de stad kandidaat te stellen voor Roze Zaterdag 2010. Dat staat in een persbericht van de gemeente Amersfoort. Andere kandidaten zijn Haarlem en Leeuwarden. Op 27 juni wordt bekend welke stad de gelukkige is. In 1982 vond Roze Zaterdag hier al eens  plaats. Dat liep toen totaal uit de hand: potenrammers sloegen in op homo’s en lesbo’s.

Sportclub Tijgertje was indirect het gevolg: er ontstond een zelfverdedigingsgroep, die uitgroeide tot de grootste homosportclub van Nederland. Amersfoort is één van de koplopersteden, die met minister Plasterk een overeenkomst tekende om de komende jaren te werken aan meer sociale acceptatie van homo’s en lesbo’s. Overigens wilde Haarlem, ook kandidaat voor de Roze Zaterdag, géén koploper worden. Amersfoort werkt aan een integratiebeleid tot 2011, dat aansluit bij de afspraken met het ministerie. (bron: persbericht)

Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort
Lees ook:Roze Zaterdag 2012 in Haarlem
Lees ook:Amersfoort stelt Roze Zaterdag 2010 veilig
Lees ook:Twaalf steden tekenen nota Plasterk
Lees ook:Roze Jaar Amersfoort van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>