Voorvechter homorechten weg uit Europarlement

Kathalijne Buitenweg houdt het na 14 jaar voor gezien en verlaat na de verkiezingen in juni 2009 het Europarlement. Europa verliest daarmee een groot voorvechter voor homorechten in het Brusselse. Ze begon in 1995 als fractiemedewerkster van Groen Links in de Tweede Kamer, werd in 1999 Europarlementslid en in 2004 lijsttrekker. Ze is getrouwd met partij-genoot en Amsterdams wethouder Maarten van Poelgeest.

In de wandelgangen werd ze gezien als mogelijke opvolgster van Femke Halsema in Den Haag, maar ze zegt nu even genoeg te hebben van politiek: ‘ Ik wil wel eens iets anders doen.’ Eind 2004 maakte ze naam door haar actie tegen de notoire homohater, kandidaat-Europees Commissaris Rocco Buttiglione. Uiteindelijk liet het parlement de positie aan zijn neus voorbijgaan. ‘Dankzij die beslissing komt de Europese Commissie volgende week met een anti-discriminatie richtlijn die homo’s in heel Europa beter moeten beschermen. Daar ben ik trots op’, aldus Buitenweg.

Lees ook:GroenLinkser nieuwe rapporteur discriminatie in EU
Lees ook:Link homo/pedo in Europarlement gelegd
Lees ook:Homo netwerkmiddag PvdA
Lees ook:COC wil Europees roze emancipatiebeleid
Lees ook:Gay café Wilsons in Haarlem heropent op 25 september

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voorvechter homorechten weg uit Europarlement

  1. Roos

    Jammer.
    Maar gelukkig hebben we Sophie in ‘t Velt nog.
    :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>