CU: homo mag, maar liever niet

IMG_20160518_102813Zaterdag vond het partijcongres van de ChristenUnie plaats. De kleinste regeringspartij weet tot nu toe heel stiekempjes het gereformeerde gedachtegoed telkens weer aan de orde te stellen. Koopzondagen, abortus, euthanasie, embryo-toestanden, weigerambtenaren en homo’s in hoge functies: de lijst wordt almaar langer. Zaterdag werd gesoebat over de vraag of homo’s uit hoge functies moeten worden geweerd. Uitkomst: nee, maar in de praktijk zullen ze het niet gemakkelijk krijgen.
Zie ook: ’CU: Lont uit het kruidvat gehaald?


‘Het wel of niet hebben van een homoseksuele relatie is wel een relevant punt dat moet worden meegenomen in de selectieprocedure van partijvertegenwoordigers’, is de uitkomst van het partijcongres. Pragmatisch gezien denk ik  meteen: gelovige homo’s, forget it, die hoge baantjes krijg je daar dan dus nooit. De CU volgt hiermee het advies op van de commissie, die werd ingesteld nadat Yvette Lont van deelraad Amsterdam Zuidoost vorig najaar ophef in de partij had veroorzaakt. Ze had geroepen dat homo’s niet in hoge functies thuishoren. Overigens blijft een groot deel van de partij bij het oude: homoseksualiteit is een zonde.

Lees ook:CU: Lont uit het kruidvat gehaald?
Lees ook:Gaat de CU nu eens gewoon meeregeren?
Lees ook:Bestuurslid CU stapt op omdat hij homo is
Lees ook:Sinds Lont meer melding homodiscriminatie
Lees ook:Lont maakt het bont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>