Turks gerechtshof eist opheffing Lambda

LambdaEen Turks gerechtshof heeft geëist dat Lambda Istanboel, een leidende Turkse homo-organisatie, zichzelf opheft. Dat verklaarde een vertegenwoordiger van Human Rights Watch, die op de hoorzitting aanwezig was. Een departement van de gouverneur van Istanboel, dat verantwoordelijk is voor niet-gouvernementele organisaties, beweert dat Lambda Istanboel in strijd handelt met Turkse morele wetten. Lambda gaat in beroep. De groep steunt homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders en lobbiet actief voor wettelijke bescherming tegen discriminatie op grond van seksuele geaardheid of geslachtsidentiteit.

De regering ondernam in 2005 een zelfde poging om Kaos in Ankara op te heffen, maar slaagde daar niet in. Turkije wil lid worden van de Europese Unie, maar mensenrechten is één van de schtuikelblokken bij de onderhandelingen. Frank van Dalen, voorzitter van COC Nederland, heeft de Nederlandse regering opgeroepen om de Turkse aanvraag om lid te worden niet te steunen, totdat ‘de basismensenrechten in Turkije volledig zijn gerespecteerd’.

Lees ook:Turks homoleven als 40 jaar terug bij ons
Lees ook:COC en Amsterdam bij Istanbul Pride
Lees ook:Lambda Istanbul mag blijven
Lees ook:Vreugde en verdriet bij Lambda Istanbul
Lees ook:Pink Istanbul in Paradiso Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>