CU blijft om homo’s heen draaien

IMG_20160517_101455Mensen die zich bij de CU (Christen Unie) als politici aan de slag willen, worden niet uitgesloten omdat ze praktiserend homo zijn. Maar ze ‘dienen wel altijd aanspreekbaar te zijn op de bijbel’: politieke geloofwaardigheid en bijbelse uitgangspunten van de partij blijven één. Dat schrijft een commissie van de partij in een rapport dat vandaag verschijnt. Partijleider en vice-premier Rouvoet is tevreden; hij vindt het advies van de commissie ‘zowel principieel als zorgvuldig’.

Op 14 juni buigen de leden van de CU zich hier over in een partijcongres. Vorig jaar werd de commissie ingesteld, nadat het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont had geroepen dat praktiserende homo’s geen bestuursfuncties mogen bekleden. De adder onder het gras zit in dat ‘principiële’: politieke geloofwaardigheid koppelen aan de bijbel, een boek dat al eeuwenlang wordt geïnterpreteerd al naar gelang de wind waait. Niks nieuws dus binnen die regeringspartij, lijkt mij.

Lees ook:Bestuurslid CU stapt op omdat hij homo is
Lees ook:CU: homo mag, maar liever niet
Lees ook:Lont schopt aan tegen ChristenUnie
Lees ook:Gaat de CU nu eens gewoon meeregeren?
Lees ook:Sinds Lont meer melding homodiscriminatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>