D66-voorstellen homo-emancipatie aangenomen


Nieuwsbank 20 dec. 2007
– Twee voorstellen van D66 ter bevordering van de homo-emancipatie zijn dinsdag door een Kamermeerderheid overgenomen. Allereerst pleitten de Democraten voor het behoud van de subsidie voor het project Tri-Angel, een programma van chathulpverlening voor allochtone homoseksuele jongeren. Door middel van chat-hulpverlening is het mogelijk om een moeilijk bereikbare doelgroep op een gemakkelijke manier te benaderen. Bovendien is de hulpverlening laag in kosten maar tegelijk hoog in effectiviteit.

D66-woordvoerder homozaken Boris van der Ham: “Het is belangrijk dat ook deze jongeren zich gesteund weten als ze uiting willen geven aan hun identiteit. Chathulpverlening is een gewenste en laagdrempelige vorm van bijstand en voorlichting.”

Daarnaast spoorde D66 het kabinet aan om de aanbevelingen van de commissie-Kalsbeek over lesbisch ouderschap snel in de vorm van een wetsvoorstel naar de Kamer te sturen. Ook dit is door de Kamer overgenomen.

Van der Ham: “Tot nu toe was het zo dat de niet-biologische moeder van het stel het kind moest adopteren. Dat kostte veel tijd en geld en was niet rechtvaardig. Bovendien waren er problemen met het wezenpensioen als de niet-biologische moeder kwam te overlijden. Nog erger was het als de biologische moeder overleed voordat het adoptieproces was afgerond, dan viel het kind in een juridisch vacuüm.”

Het kabinet stelde een commissie in om de juridische aspecten van het lesbisch ouderschap te onderzoeken. Van der Ham: “Nu ook de commissie adviseert dat de meemoeder haar kind gewoon moet kunnen erkennen, of het ouderschap van rechtswege kan krijgen als het stel getrouwd is, staat niets het kabinet nog in de weg het wetsvoorstel lesbisch ouderschap snel naar de Kamer te sturen.”
Bron: Nieuwsbank.nl

http://www.nieuwsbank.nl/inp/2007/12/20/R170.htm

Lees ook:Doorbraak voor lesbische duo-moeder
Lees ook:Wetsvoorstel mijlpaal lesbische duo-moeder
Lees ook:Lesbische ouders kunnen kind eenvoudiger erkennen
Lees ook:Advies staatscommissie: kind moet vier ouders kunnen hebben
Lees ook:Erkenning roze mee-ouderschap in België in de pijplijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>