Zo zou de paus met homo’s moeten omgaan

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Aartsbisschop Desmond Tutu steekt de homo’s een hart onder de riem en laat het katholieke opperhoofd in Rome zien hoe het ook kan: hij biedt alle homo’s over de hele wereld zijn verontschuldigingen aan voor de manier hoe zijn Kerk met homo’s omgaat: ‘Laat ik spreken voor mezelf en voor iedereen die het met mij eens is en zeggen: Het spijt me.’


‘Het spijt me dat wij meededen aan de vervolging van een bepaalde groep mensen. Ik vind dat onchristelijk en daarom onacceptabel. Het spijt me dat wij mensen zoals jullie zoveel lichamelijk en geestelijk leed hebben aangedaan en hebben afgewezen.’ Onlangs uitte hij nog openlijk kritiek op de obsessieve manier waarop de Anglicaanse Kerk op homo’s reageert (klik op ‘kritiek’ en lees ‘Een homofobe God kan geen christen zijn’, gay.blogbericht van 19 november).  



Tutu sprak vanuit Kaapstad in een exclusief interview voor ‘The Gay Hour’, het homo-programma van de BBC, dat in Manchester wordt gemaakt. Het interview wordt maandagavond op BBC Radio Manchester uitgezonden. Het complete interview zal spoedig na de uitzending te lezen zijn op www.canal-st.co.uk (www.pinknews.co.uk)

Lees ook:Een homofobe God kan geen christen zijn
Lees ook:Tutu verovert de homoharten in San Francisco
Lees ook:Tutu kritisch over fixatie kerk op homo’s
Lees ook:Desmond Tutu: ‘God dwingt me voor homorechten op te komen’
Lees ook:Kerkscheuring dreigt door homo bisschoppen

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Zo zou de paus met homo’s moeten omgaan

  1. Jan Hamer

    Aartsbisschop Desmond Tutu is heel erg in mijn achting gestegen, hij handelt tenminste als een ware Christen, in tegenstelling tot zijn baas, de ‘brave’ paus Benedictus XVI.

      /   Reply  / 
  2. jan

    Even voor de duidelijkheid, Bisschop Tutu is NIET Rooms katholiek maar Anglicaans Bisschop en zijn mening strookt absoluut niet met de christelijke leer !

      /   Reply  / 
  3. Jan Hamer

    Neem mij mijn onwetendheid niet kwalijk, ik zelf ben atheist dus heb ook niet veel verstand van dat soort zaken.

      /   Reply  / 
    1. anton

      Jan als je er geenfluit van weet moet je niet reageren. Zijn, TUTU, weet niets van de christelijke leer maar dat weet de roomse kerk ook niet. Als je de boekjes van de jood Pinchas Lapide leest dan blijkt dat de vertalers van de bijbel veel verkeerd hebben vertaald, eigenlijk aanbidt men een jezus die zelf verbaasd zou zijn dat men Zijn leer zo onbegrepen hebben opgevat.
      Anton

        /   Reply  / 
  4. jan

    Bisschop Tutu handelt volledig in strijd met de regels. Hij behoort tot dezelfde kliek als Bisschop Muskens die alles doen om maar populair te zijn. Neem een voorbeeld aan onze nieuwe Aartsbisschop Eijk, een duidelijk moraaltheoloog.

      /   Reply  / 
  5. erik feenstra

    Tutu was aartsbisschop van de Anglicaanse Kerk (hij is inmiddels gepensioneerd). Ik heb dat wel vermeld (‘zijn’ kerk in de eerste alinea en in de tweede alinea zijn kritiek op de Anglicaanse Kerk. Misschien was dat niet duidelijk genoeg.

      /   Reply  / 
  6. Jan Hamer

    Laten we alsjeblieft geen voorbeeld nemen aan Aartsbisschop Eijk, die heeft dezelfde achterlijke ideeën als de huidige paus Benedictus XVI. Deze mensen willen alles honderd jaar of meer teruggaan in de tijd. Ze horen niet in deze tijd thuis, zijn kerkelijke fossielen.

      /   Reply  / 
  7. jan

    Bisschop Eijk is geen fossiel maar iemand die gelijk heeft, je kunt onmogelijk de leer anders uitleggen. Helaas waaien veel mensen met de tijdgeest mee, maar de tijdgeest achterhaald zichzelf altijd weer, kijk maar eens naar de forse toename van het aantal nederlanders dat anti-gay is.

      /   Reply  / 
  8. Jan Hamer

    Mensen die anti-gay zijn, zoals jij het noemt zijn domme mensen. Als jij van je ouders de ‘verkeerde’ genen gekregen zou hebben was je ook gay. Je moet niet vergeten dat in de tijd waarin de Bijbel zich afspeelt de wetenschap nog op een bedroevend laag pitje stond, als je al van wetenschap kon spreken want men was toen zelfs nog van mening dat de aarde het middelpunt van het heelal was. Ik geloof er ook niets van dat mensen meer anti-gay worden, ik denk eerder dat steeds meer mensen er begrip voor op kunnen brengen en het is triest te constateren dat juist vanuit kerkelijke hoek mensen hiertoe aangezet worden. En hoe valt dat te rijmen met geestelijken die seksueel misbruik maken van kinderen, zelfs in die mate dat de Kerk eigendommen moet verkopen om aan de claims te kunnen voldoen. Dat zijn de echte viezerikken, niet de homo’s.

      /   Reply  / 
  9. Dingetje

    Heb uw naaste lief staat in de bijbel. Ongeacht sexuele voorkeur.

      /   Reply  / 
  10. jan

    Dingetje, in de bijbel staat inderdaad Heb Uw naaste lief, maar jij trekt het uit zijn verband. Ten aanzien van homosexuelen betekent dit: Haat de zonde maar bemin de zondaar. Je moet niet een citaat uit de Bijbel nemen, maar de duiding ervan door de hele Bijbel te lezen. De fout die jij maakt wordt door veel zondaars gemaakt.

      /   Reply  / 
  11. Jan Hamer

    Jan wat ben jij een bijzonder hoogmoedig mannetje, zoals de meeste van je geloofsgenoten, die denken dat zij de enig ware godsdienst aanhangen. Maar Dingetje heeft wel gelijk, alleen weet Dingetje niet dat daarmee bedoelt wordt alleen diegenen die bij je in dezelfde kerk zitten. Als jouw god niet goed opgelet had Jan dan was jij misschien ook wel een homoseksueel geweest. Had je ook eens kunnen ervaren hoe het is verguisd te worden.

      /   Reply  / 
  12. radouin

    waar bemoeit de paus zich mee , heeft hij niets anders te doen of is hij misnoegd over zijn verleden ? wat doen homo s verkeerd ?

      /   Reply  / 
  13. Bram

    De paus toont maar weer eens het ware gezicht van religie : het gezicht wat haat en verdeeldheid brengt. Het is en het blijft een politiek machtsblok dat Vaticaan, bedoeld om de domme de onderdrukken.
    Het is al bewezen dat gelovigen een lager IQ hebben als ongelovigen. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij de reacties van de religieuze Jan hier op deze pagina. Die hoeft helemaal niet zelf te denken, alles staat hapklaar in zijn hallucinogene bijbel.

    Maar het is hetzelfde vaticaan wat anderhalf miljoen vrouwen verbrandde omdat het heksen waren, het zelfde vaticaan wat miljoenen aidsdoden op zijn geweten heeft door condoomgebruik af te raden, hetzelfde vaticaan wat ooit ook slavernij oogluikend toestond. En hetzelfde Vaticaan wat nu verantwoordelijk is voor het treiteren en wellicht ook wel het doden van homoseksuele mensen na het uitspreken van een kerstgroet en hierin homoseksualiteit en het verbannen ervan te linken aan het behoud van het regenwoud!

    Werkelijk waar, als het sociaal gezien geaccepteerd zou zijn dan zou deze kerk vooraan staan als een homo geëxecuteerd zou worden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>