Homofobe bestuurders en een lesbische president in spé

In een nogal homofoob land als de Verenigde Staten lijkt niemand ervan wakker te liggen dat een senator als die van Californië, Arnold Schwarzenegger, opnieuw zijn veto tegen het homohuwelijk wil uitspreken: ‘In 2000 bleek dat de kiezers het huwelijk zien als iets tussen een man en een vrouw. Dat is mijn beweegreden.’ Maar er was ook ander nieuws: een president van ‘een homoloos land’ werd uitgejouwd, een homofobe rapper wordt geboycot en presidentkandidate Hilary Clinton zou lesbisch zijn.

Lesbisch of niet: feit is dat die bewering waarschijnlijk uit de koker stamt van tegenstanders in de strijd om het presidentschap. Hilary Clinton is voorstander van gelijke huwelijksrechten, maar ‘de bewering dat ik lesbisch zou zijn, is niet waar. Ik heb geen controle over wat anderen van mij zeggen,’ zei ze tegen een reporter van The Advocate.

De Iranese president Ahmadinejad ook niet: ‘Homo’s bestaan niet in ons land,’ zei hij in de Columbia University in New York ten overstaan van een zaal vol studenten en journalisten, die hem hierop uitjouwden. Hij vergeleek homo’s met drugsdealers en andere criminelen: ‘Waarom zouden ze sympathie van ons moeten krijgen? Jullie hebben in de VS toch ook de doodstraf? Ik weet niet wie jullie dat verteld heeft, maar wij kennen geen homo’s zoals jullie hier hebben.’ De in het geheim gedraaide film bij het artikel ‘I do not know who told you that we have it’ toont een heel ander beeld.

De Amerikaanse Rapper Ja Rule haalde zich de woede van homo-organisaties op de hals: hij vindt het ‘fucked up’ dat in tv-programma’s zoals op MTV ’s middags programma’s met homo’s en lesbo’s te zien zijn: ‘Als dat Amerika niet verneukt, dan weet ik het niet meer’, riep hij uit in een interview. Er gaan stemmen op om zijn optredens te schrappen en om zijn komende CD te boycotten. Organisaties overwegen aangifte wegens discriminatie te doen.

Lees ook:”I do not know who has told you that we have it..”
Lees ook:Hilary Clinton ‘kleedt zich als een lesbienne’
Lees ook:Ophef om discriminerende teksten moslimrapper
Lees ook:Al Gore for president
Lees ook:Obama noemt voor het eerst LBT’s in zijn State of the Union

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>