Obama noemt voor het eerst LBT’s in zijn State of the Union

President Obama heeft aflopen dinsdag zijn State of the Union gehouden, te vergelijken met onze troonrede. Hij noemde al eens homo’s in zijn speech, maar nu ook lesbiennes, transgenders en biseksuelen, iets dat een Amerikaanse president nooit eerder deed. De president noemde de LGBT’s toen hij het over mensenrechten had.

Hij zei: ‘Dat is waarom we vrijheid van meningsuiting beschermen (…) waarom we vervolging van vrouwen, religieuze minderheden of mensen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn, veroordelen (…).’ President Bill Clinton was indertijd de eerste Amerikaanse president die homoseksuelen in zijn rede noemde. Obama prees het aantal staten dat het huwelijk heeft opengesteld voor koppels van hetzelfde geslacht: ‘Ik het iets als het ‘homohuwelijk’ zien veranderen va neen probleem dat ons uit elkaar dreef in een verhaal van vrijheid.’

Lees ook:Obama wint Nobelprijs voor de Vrede
Lees ook:Obama schrijft geschiedenis met noemen homorechten
Lees ook:Ook VS veroordeelt Oeganda om anti-homowet
Lees ook:Obama wil Stonewall Inn New York uitroepen tot nationaal monument
Lees ook:Homoseksuele politici New York steunen Hillary Clinton als president

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>