Ophef om discriminerende teksten moslimrapper

De Brabantse rapper Ismo (echte naam Ismael Houllich) heeft op Youtube zijn eerste single gelanceerd, ‘Eenmans’. Daarop gaat hij nogal tekeer tegen homo’s en Joden, met teksten als ‘Haat joden meer dan nazi’s’ en ‘Flikkers geen hand geven’ en zegt ‘niets anders geloven dan de Koran’ (oordeel zelf? klik hier). De video is in drie dagen tijd al meer dan honderdduizend keer bekeken.

Een 19-jarige homoseksuele actievoerder uit Breda, Lars Hobma, heeft aangifte gedaan namens de Facebook-groep ‘Bredaas Belang‘. Na bekendmaking van de aangifte werd hij meteen tientallen keren bedreigd door fans van de rapper. ‘Ik moest branden in de hel en werd voor hoerenzoon en flikker uitgemaakt’, zei Hobma tegen Omroep Brabant. Zelf zegt de rapper dat hij ‘verkeerd wordt begrepen‘. ‘Fock jullie en jullie aangiftes’, meldde hij op Twitter.

Lees ook:Rapper Ismo voor rechter wegens beledigingende teksten over homo’s en joden
Lees ook:OM in hoger beroep tegen vrijspraak rapper Ismo
Lees ook:Rapper Ismo alsnog veroordeeld voor belediging homo’s en Joden
Lees ook:Eminem ontkent homofobe teksten
Lees ook:Homofobe bestuurders en een lesbische president in spé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>