Tecktonik niet voor nichten volgens De Pers


Hoeveel fobieën, vooroordelen en vooringenomenheid kun je plaatsen bij de intro van een stukje over de nieuwe dans, waar we eerder over schreven: Tecktonic. Dagblad De Pers maakt het wel heel bond. Ik zou zeggen: ‘Wanneer het niet aan je besteed is: je hóeft er niet over te schrijven!’ ‘Trend: Het sensuele zusje van jumpen. Tecktonik: niet voor nichten. Jumpen is dood en de opvolger staat klaar: Tecktonik. 
   

Nederlandse platenlabels starten de komende weken een offensief. Nederlandse pubers moeten massaal aan deze ‘nichterige’ en sensuele variant van het jumpen. Nee, echt stoer is-ie niet, die nieuwe dans- en muziektrend Tecktonik, die vanuit Frankrijk en België langzaam Nederland probeert in te nemen. Kenmerken: zwierende armbewegingen, futuristische kapsels, strakke broeken, fluorescerende kleding en draaiende heupen. De bijbehorende muziek is een sensuelere, ietwat subtielere variant van Jumpstyle, het veel lompere bijna overleden broertje van Tecktonik (spreek uit Tek-to-niék).’ Pardon, meneer de schrijvende Pers, u en ik zullen het erover eens zijn dat van een houterige hetero toch geen nieuwe dans valt te verwachten?

Lees ook:This beat is.. this beat is.. this beat is Tectonik
Lees ook:Dansen met Ossama
Lees ook:Lady Gaga ‘eert’ homo’s in nieuwe clip
Lees ook:PrEP nu voor 50 euro beschikbaar bij alle apothekers van Nederland
Lees ook:Van punk tot spitzendans in het Muziektheater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>