Trans artiest Anohni genomineerd voor Best British Female BRIT Award

IMG_20160516_111430 2De Britse transgender artiest Anonhi is genomineerd voor een Best British Female tijdens de BRIT Awards, voor het album ‘Hopelessness’. In 2006 werd de artiest genomineerd als Best British Male voor zijn verdiensten als Antony Hegarty in Antony and the Johnsons. De groep was met een concert in Carré in 2009 één van de hoogtepunten van het Holland Festival van dat jaar.

De 45-jarige Anonhi zei in The Guardian dat ze haar vrouwelijke identiteit al in haar kindertijd ontdekte, maar dat ‘lafheid en schaamte’ haar ervan weerhielden de grote sprong te wagen. ‘Ik zou nooit een mooie doorsnee vrouw worden en zou nooit een man zijn. Maar de transconditie is een prachtig mysterie: één van de beste ideeën die de natuur in petto heeft.’ Vorig jaar was ze genomineerd voor een Oscar voor de song ‘Manta Ray‘, voor de natuurdocumentaire Racing Extinction. maar ze kwam niet naar de ceremonie, omdat ze er niet mocht optreden.

Lees ook:Milk genomineerd voor acht Oscars
Lees ook:David Bowie postuum genomineerd voor BBC Award
Lees ook:Lady Gaga grossiert in prijzen tijdens MTV Gala
Lees ook:Sam Smith wint vier Grammy’s
Lees ook:Politie Amsterdam genomineerd voor Beste Grap tijdens Gay Pride

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>